ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Γ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΣΤΗΝ 6Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “VI BSM AUTOMEC 2014”, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ SAO PAULO ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ.

Συμμετείχαν 20 χώρες, από τη Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Κολομβία, Εκουαδόρ κ.α.), την Ευρώπη (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία), τη Βόρεια Αμερική (Η.Π.Α., Καναδάς) και την Αφρική (Νότια Αφρική). Τη χώρα μας εκπροσώπησε η εταιρία Γ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. μετά από ειδική πρόσκληση του SINDIPECAS (Οργανισμού κατασκευαστών ανταλλακτικών αυτοκινήτων Βραζιλίας) και της APEX – BRASIL (Βραζιλιάνικης υπηρεσίας προώθησης εμπορίου και επενδύσεων). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως η ανεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης στο παγκόσμιο εμπόριο, η τόνωση των εξαγωγών μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν καθώς και η προώθηση σημαντικών γηγενών εταιριών όπως η Master Power Turbo.

H Master Power είναι μία 100% βραζιλιάνικη εταιρία με ιστορία μόλις 48 χρόνων και έδρα στο Sao Marcos, της Βραζιλίας. Ιδρύθηκε το 1966 από τον κο. Nelson Borghetti και μέχρι σήμερα έχει κατορθώσει να είναι πρώτη σε πωλήσεις, στην αγορά της Βραζιλίας, με μερίδιο 26%. Σε συνδυασμό με τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αφορούν την μελέτη & παραγωγή, τα ιδιόκτητα χυτήρια αλουμινίου & χυτοσιδήρου καθώς και με τις συνεργασίες με διεθνή ερευνητικά εργαστήρια στη Γερμανία (FEV laboratories), έχει κατορθώσει το 30% της παραγωγής να εξάγεται ενώ μεγάλο ποσοστό προωθείται σαν πρώτη τοποθέτηση σε κατασκευαστές όπως η MTU do Brasil (μηχανές θαλάσσης, στρατιωτικές εφαρμογές), IVECO, KIA κ.α. αλλά και σε συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού (Mahle, Bosch κ.α.).

Scroll to Top