“Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ VALEO ΣΤΟ AMIENS ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής συμπλέκτη της VALEO, στο Amiens της Γαλλίας, όπου συμμετείχαν 10 ιδιοκτήτες συνεργείων επαγγελματικών οχημάτων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Το ταξίδι διοργάνωσε η εταιρία “Γ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” σε συνεργασία με τη VALEO και τον διευθυντή του γραφείου της στην Ελλάδα Κο. Arnaud Malherbe.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της VALEO καθώς και να παρακολουθήσουν εμπορική και τεχνική παρουσίαση της εταιρίας. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών καθώς και στη διαρκή αύξηση των συνεργασιών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες επαγγελματικών οχημάτων τόσο ως επιλογή πρώτης τοποθέτησης (Ο.Ε.) όσο και ως επιλογή για τα επίσημα δίκτυα διανομής τους (O.E.S.).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε τεχνική ενημέρωση για τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν τον συμπλέκτη επαγγελματικών οχημάτων όπως το αυτορυθμιζόμενο πλατό (Self-Adjusting Technology – SAT) & τον δίσκο υψηλών απαιτήσεων (High Torque Low Stiffness – HTLS) και δόθηκαν οδηγίες για τη σωστή τοποθέτηση και τη διάγνωση βλαβών.

Μεγάλη εντύπωση στους συμμετέχοντες έκανε ο καθοριστικής σημασίας ρόλος που παίζει το υλικό τριβής (θερμουίτ) στον δίσκο. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η VALEO είναι η Νο 1 εταιρία παραγωγής θερμουίτ δίσκων στον κόσμο ενώ για τη Heavy Duty Line χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις 2 κορυφαίες ποιότητες της F510 για μηχανικά σασμάν (τομέας κατασκευών, αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή διαμόρφωση φορτίου, συχνή εναλλαγή οδηγών, απότομη οδήγηση σε κλίση) και F830 για αυτόματα σασμάν (τομέας μεταφορών & τουρισμού, ομαλή επιλογή ταχυτήτων, αποφυγή σκορτσαρίσματος και πατιναρίσματος, εξαιρετικό συντελεστή τριβής, υψηλή αντοχή στη φθορά).

Εκτενής αναφορά έγινε και στους συμπλέκτες ανακατασκευής στους οποίους αλλάζονται εξ ολοκλήρου όλα τα φθαρμένα μέρη του πλατό και του δίσκου ενώ η συναρμολόγηση τους γίνεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με αυτή των καινούριων συμπλεκτών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμπλέκτες ανακατασκευής χρησιμοποιούνται από το επίσημο δίκτυο των μεγαλύτερων κατασκευαστών επαγγελματικών οχημάτων ενώ η εγγύηση καλής λειτουργίας είναι ίδια με αυτή των καινούριων, 2 χρόνια ή απεριόριστα χιλιόμετρα εντός Ευρώπης (2YWUM).

Στο τέλος της επίσκεψης δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και αναμνηστικά fleece με διακριτικά της Valeo Heavy Duty Experts.

Valeo είχε κρατήσει μια ακόμα έκπληξη αφού μετά την ξενάγηση στα κοσμοπολίτικα αξιοθέατα του Παρισιού οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αστέρια της Paris Saint Germain κόντρα στην RC Strasbourg Alsace στα πλαίσια του γαλλικού πρωταθλήματος Ligue 1. Το θέαμα ήταν εξαίσιο, για την ιστορία ο αγώνας έληξε 5-2, όσο και η φιλοξενία στο VIP section του σταδίου.

Scroll to Top